Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg

03.01.2018

HVORDAN MALE TIDLIGERE MALT GIPS, SPON ELLER MUR

STEG 1: FORARBEID
Start med å rengjøre. Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget med JOTUN SPESIALVASK FØR MALING. Det erviktig å få bort såperester etter vask, bruk derfor godt med vann. Husk å matte ned underlaget for å sikre god heft(husk å fjerne støv). Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt.

STEG 2: SPARKLING
Eventuell spikerslag, ujevnheter og andre skader sparkles med JOTUN LETTSPARKEL FIN eller JOTUN LETTSPARKEL MEDIUM. Slip bort overskytende sparkel og fjern støvet. Vi anbefaler deg å sparkle to ganger for best resultat.

1.Sparkle
2.Slip og fjern støv

Etter sparkel og sliping lønner det seg å grunne en gang til med samme rullekvalitet som er valgt til toppstrøkene for å få jevnere underlag. Da blir det lettere å få et pent og varig resultat.

TIPS! For å få et jevnere og sterkere underlag, anbefaler vi å armere veggen med JOTUN SLETTVEGG FERDIGGRUNNET.

STEG 3: MALING
For å få god dekk og best holdbarhet må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi at du sliper lett med et fintSANPAPIR (foreksempel 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt. har festet seg i malingen etter førstestrøk.

1. Mal et strøk
2. Slip lett
3. Fjern støv
4. Mal det siste strøket

MAL ALLTID 2 STRØK
For å få god dekk og holdbarhet anbefaler vi at du alltid maler minimum to strøk med toppstrøket. De fleste LADY-malingene har 2 strøk garanti.

Mesteren har satt sammen en pakke med tilbehør, som han mener treng for å få jobben gjort riktig og enkelt.
TRYKK HER for å sen den.

ER DU OPPTATT AV HELSE, SENSITIV, GRAVID ELLER HAR SMÅBARN I HUSET?
Da anbefaler vi SENS Malingserie. Eneste malingserie som er godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund. Les mer om SENS HER.

 

Les mer...
28.11.2017

Male fliser, belegg, våtroms plater, laminat og andre glatte overflater.

Male fliser, gulvbelegg, våtroms plater, laminat og andre glatte overflater.
Det er enkelt å fornye flisene over kjøkkenbenken, vinylbelegg  eller de litt slitte platene/ flisene på badet eller vaskerommet.
Du skal bare starte med et strøk Jotun Superheft Grunning og avslutte med to strøk med favorittfargen din.

Les mer her….

 

Les mer...
29.08.2017

Nytt fargekartet «Rhythm of life» fra Jotun Lady

Slik bruker du fargekartet
Vi har designet det nye fargekartet «Rhythm of life» slik at du raskt og enkelt kan skape din perfekte fargepalett.  
Uansett om du ønsker en ton-i-ton eller kontrastrik fargepalett, vil dette fargekartet hjelpe deg med å skape harmoniske fargekombinasjoner. Takket være Jotun Fargetrygghet vet du, at når du velger våre malinger, blir veggfargen nøyaktig lik lamellen slik du ser den i fargekartet.

Hver rad presenterer nyanser i én fargefamilie, f.eks. nyanser av grønt, rødt eller blått. Nyansene harmonerer vakkert med hverandre, og blir lysere jo lenger mot høyre du beveger deg. Kombinasjon av fargenyanser fra én og samme rad skaper delikate kontraster, og gir en monokrom fargeopplevelse. 

Last fargekartet her
Fargene i hver kolonne har farger fra forskjellige fargefamilier, men de har lik sorthet og fargestyrke, dvs. at fargene er like mørke eller lyse. Ved å benytte farger fra samme kolonne i ulike rom, får hjemmet et fargeuttrykk om er vakkert avstemt og harmonisk. Best fargegjengivelse får du ved å bruke den vakre, matte malingen LADY Pure Color.
Hvite nyanser til detaljene 
For å få en elegant og harmonisk helhet er det avgjørende å finne den rette hvite nyansen til detaljene. Vi vil derfor gi deg våre beste  anbefalinger til fargene i dette kartet: 

Rad 1 – Rosa nyanser / 1622 Refleksjon 
Rad 2 – Blåtoner / 9918 Klassisk Hvit 
Rad 3 – Blågrønne farger / 7236 Chi 
Rad 4 – Gylne toner / 1024 Tidløs 
Rad 5 – Brun-beige nyanser / 1001 Egghvit 
Rad 6 – Gulaktige røde nyanser / 1453 Bomull 
Rad 7 – Grønne nyanser / 1624 Letthet 
Rad 8 – Varme grå nyanser / 1624 Letthet 
Uansett om du ønsker en ton-i-ton eller kontrastrik fargepalett, vil dette fargekartet hjelpe deg med å skape harmoniske fargekombinasjoner. takket være Jotun Fargetrygghet vet du, at når du velger våre malinger, blir veggfargen nøyaktig lik lamellen slik du ser den i fargekartet.
Les mer...
26.06.2017

Hvordan male mur/grunnmurKjøp produktene her 

Les mer...
07.06.2017

Slik maler du med Jotun Optimal

Optimal kan påføres på nytt og tidligere behandlet underlag. Sørg for at underlaget er fast, rent og tørt før du går i gang. Optimal tørker raskt, noe som legger forholdene til rette for en effektiv malejobb. Med godt malingsvær og gode venner rekker du å male huset i løpet av en helg. Husk tre strøk på høvlede detaljer for å sikre lang holdbarhet. 

Slik gjør du

1) Nytt treverk som har stått ubehandlet i mer enn 4 uker rengjøres med Jotun Husvask og stålbørstes. Tidligere behandlet treverk rengjøres med Jotun Kraftvask. Løs maling og løse trefiber fjernes ved skraping/børsting. Påfør Jotun Sopp og Algedreper. 

2) Bart, friskt treverk grunnes med 1 strøk Visir Oljegrunning Pigmentert. 

3) Påfør 3 strøk Optimal på nytt høvlet treverk, 2 strøk på tidligere behandlet eller uhøvlet treverk. 

For best mulig resultat
Påfør malingen med en utendørsrull på ett til to bord av gangen. Med rull sikrer du et jevnt og fyldig resultat, og du får gjort malerjobben på halve tiden. Stryk over med en flat eller oval pensel for å fjerne rullemønsteret, samtidig som du maler kanter og eventuelle områder der du ikke har kommet til med rullen. Husk å være "lett på hånden" når du etterstryker for å sikre et fyldig strøk 

Når bør du male huset?
Slitasje på malingsfilmen oppdages lettest på skarpe kanter og glatte detaljer, for eksempel på lister eller kledning med høvlede kanter. Sjekk også snitt- og kuttflater nøye. Avskalling og småsprekker er også en indikator. Hvis denne typen slitasje er et gjennomgående inntrykk, er det på tide å male hele huset eller veggen. 

Husk å finne ut og reparere årsaken til hvorfor skadene oppstår akkurat her før du maler på nytt. 

 

Produktet kan du kjøper her

 

Les mer...
30.05.2017

Male tidligere behandlet vegg

I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler tidligere malt eller beiset vegg din mest mulig effektivt. Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.

 

Les mer...
29.03.2017

Båtpleie - 8 trin til et perfekt resultat

1. Vask av båt og motor
Begynn med å vaske båten grunding med BoatWash, blandet 1:50-1:100 med ferskvann. BoatWash kan også brukes på svært skitne flater, bland da med ferskvann i forholdet 1:20. Vask med svamp eller børste og skyll godt med ferskvann. Motor vaskes gjennom å påføre ufortynnet BoatWash, la virke i 5-10 min og skyll med ferskvann. Bruk børste på svært skitne områder.

2. Rens og polering
Fortsett med grundig rens av skroget. Her kan du bruke Marine Polish på nyere skrog i god stand eller bruke Marine Rubbing hvis skroget er svært skittent og for å fjerne oksidering (nedmatting). For best resultat anbefales maskinpolering med lamullspad til bruk av både Marine Polish og Marine Rubbing.  Etter bruk av Marine Polish eller Marine Rubbing er det viktig å beskytte skroget mot elementene og forsegle poleringen. Til dette anbefales Hard Wax. Husk at det er rens som gir glans mens det er voksen som gir beskyttelse!

3. Påføring av bunnstoff
Sørg for at overflaten som skal males er hel og tørr. Sørg også for at du har riktig type bunnstoff, se overmalingstabell i Jotun Yachting brosjyren i tilfelle du er usikker på hva som er påført fra før av. Merk opp vannlinjen og dekk til områder som ikke skal males. Rør opp malingen godt før påføring, dette er spesielt viktig for bunnstoff. Bruk løsemiddelbestandig korthåret mohairrull og/eller pensel av god kvalitet, f.eks «Jordan for glatte underlag». Påfør det anbefalte antall strøk. Det er viktig å ha nok filmtykkelse for å få god nok beskyttelse gjennom hele sesongen.

4. Påføring av bunnstoff til drev, trimplan, propeller og andre lettmetalldetaljer
Til drev, trimplan, propeller og andre deler av aluminium og lettmetall, anbefales Aqualine Optima eller NonStop i grå eller hvit. Aqualine Optima er enkel å påføre direkte fra sprayboks. Sørg for at tidligere ubehandlede overflater er avfettet, rengjort og grunnet med Vinyl Primer.

5. Rengjøring av teakdekk og andre tredetaljer
Båtens teakdekk og andre tredetaljer av teak renses med Teak Cleaner. Påfør med pensel eller rull og la virke i ca 10 min. Ved behov kan dekket skrubbes med korthåret skrubb. Skyll godt med ferskvann. For beskyttelse av treet, påfør Teak Sealer eller Teak Oil med klut eller svamp og tørk av overskytende med lofri klut. Husk at treporene åpnes ved bruk av Teak Cleaner og må lukkes igjen med hjelp av Teak Sealer eller Teak Oil, ellers trenger smuss enklere inn og gjør treet skittent fortere.

6. Rengjøring av kromdetaljer
For rengjøring av detaljer i krom og rustfritt stål, bruk Chrome Polish. Poler med lofri klut, lamullspad eller fint polerpapir for å få en høyglanset overflate.

7. Rengjøring og beskyttelse av gummidetaljer
Gummilister, fendere og andre gummidetaljer rengjøres med RIB Cleaner. Blandes normalt 1:2 med ferskvann men kan også brukes ufortynnet ved grov rengjøring. Påfør deretter RIB Shine med klut eller svamp . Det forhindrer uttørring av gummien og gir langvarig beskyttelse.

8. Rengjøring og impregnering av tekstiler
Kalesjer og andre tekstiler rengjøres med Textile Cleaner. Påfør med svamp eller klut og la virke i ca 10 min. Ved behov, skrubb lett med svamp og skyll med ferskvann. Jordslag fjernes med Mildew Remover (bør kun brukes på fargeekte tekstiler!). Avslutt med å impregnere tekstilene med Textile Watershield som dusjes på helt tørt underlag. Husk at sømmer er ekstra tykke  og kan kreve noe lenger tørketid enn resten av kalesjen.

Du finner alle båtproduktene her....

Les mer...
06.03.2017

Farge i taket

Male taket i ny farge med LADY Perfection takmaling. Se hvordan det ble her

 

Produktet finner du her: LINK

Les mer...
21.02.2017

Tips til oppussing av rommet til tenåringsgutten!

Mange foreldre opplever at det er mørkere og mindre fargerike farger som står høyest på ønskelisten hos tenåringen. Grått, blått, sort og turkis er populære farger i denne perioden. I vår SENS palett for ungdom finner du derfor en del dypere fargetoner, gjerne i kombinasjon med lysere toner, for å skape et tøft og bruksvennlig tenåringsrom. Link til produkt

Les mer...
08.09.2016

Butinox Interiør Trendfargekart

Les mer...
10.05.2016

Hvor mye maling trenger jeg ?

Hvor mye maling trenger jeg for og male huset utvendig ? Dette er et ofte stilt spørsmål.
Til et vanlig hus på en og en halv etg. Ca. 100m2 – 2 strøk på ubehandlet trevirke, Tar vår egen malermester med seg 50L til vegger og en 3L til vinduer/listverk. Skal du også ha egen farge på vindskier osv. Så kan det lønne seg med en 10L her også.
Vi har lagt inn tabellen fra butinox under her, men den ligger også inne på produtet i nettbutikken. Butinox Futura maling Her finner du farger og inspirasjon. 

 

Les mer...
17.03.2016

Male huset utendørs

Male huset kan være slitsomt!Men med riktig utsyr og litt forberedelse så blir det en lek;)Ta en titt på Jordan sin video under her.

Les mer...
04.01.2016

Elegante blåtoner, setter stemning i rommet

Malt med den meget populære fargen 4477 DECO BLUE - Produkt: LADY Pure Color Som gir en ekstremt matt flate.
Elegant, dyp og rolig. Det er noe royalt og eksklusivt over denne fargen,  noe som gjør at man lett fascineres. Sett den inntil de varme grå og beige fargene og løft interiøret til nye høyder.
Les mer...
03.01.2016

Gulnet panel – Tyrilin panellysner fikser det.


Ønsker du å lysne panelet slik at det igjen fremstår lyst med godt synlige kvister og årringer, er Tyrilin Panellysner produktet for deg! Produktet er en vanntynnet overfaltebehandling som innholder voks, olje, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot videre gulning. Panellysneren er meget luktsvak og brukervennlig, og tørker meget raskt. Med ett strøk lysnes gulnede og tidligere panellakkerte, oljede eller beisede trepanel av furu og gran uten innfarging. Den er velegnet til både vegger og tak og kan påføres i ett eller to strøk, avhengig av ønsket utseende.

Ett strøk er nok og gir et flott transparent utseende.
Les mer...
02.01.2016

Beise hytta? Da er Tyrilin interiør beis et bra valg


Unik hytte, også innendørs
Tyrilin Interiørbeis er en vakker matt beis til innendørs bruk. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, og gir en nydelig lød og et flott fargespill. Tyrilin Interiørbeis er nærmest luktfri og den tørker hurtig. Et effektivt lysfilter motvirker gulning. Den kan dessuten blandes i mange beisfarger.
Les mer her.... 
Les mer...
11.12.2015

Vakker fornyelse Av Panel & Møbler med LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish suverene utflyt gir panel, listverk, møbler, dører og vinduskarmer en jevn og vakker overflate.  Resultatet fremstår som både sanselig og uovertruffent perfekt.God smak fortjener det beste. Vår passjon er vakre farger som skaper personlige interiører og hjem som vi trives i.
Les mer her..... 

Les mer...